Zoek een wijn

Onze schatkamer. 
Onder de wijnwinkel bevind zich het proeflokaal “le Grondin”, frans voor een knorhaan maar in Abcoude gewoon “de grond in”. Ligt de wijnwinkel vol met courante en betaalbare drinkwijnen, in de kelder vind u een keur van trouvailles uit de hele wereld. 
Door een samenwerkingsverband met “de Nederlandse Wijnkring”, een aantal onafhankelijke wijnhandelaren, en Verbunt Wijnkopers vindt u een twintigtal tophuizen in het assortiment. Van Chili, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland tot Noord-Amerika terwijl vele kleinere domaines, clos, châteaux en bodega’s uit de oude wijnwereld ook ruimschoots vertegenwoordigd zijn. 

ENKELE VAN ONZE VERTEGENWOORDIGINGEN:
Ogier Caves des Papes, Châteauneuf du Pape
ogierOgier Caves des Papes werd in 1859 opgericht door Christophe Ogier. 
In 1872 wordt hij opgevolgd door zijn zoon Etienne en in 1914 neemt kleinzoon Antoine Ogier de touwtjes in handen. 
Vanaf 1948 legt het huis Ogier Caves des Papes zich toe op de wijnbouw. 
In de daaropvolgende jaren wordt er geïnvesteerd in de verbetering van het vinificatieproces en in maart 2000 neemt Ogier
Caves des Papes de firma Léonce Amouroux in Châteauneuf-du-Pape over. 
De aldus verworven wijngaarden zorgen voor een nog steviger basis voor de knowhow die Ogier Caves de Papes heeft opgebouwd op het gebied van de wijnbouw. 
Het bedrijf uit Châteauneuf bundelt nu de kennis, waarop elk van de familiebedrijven al sinds ruim een eeuw trots op kan zijn.
Niet verbazingwekkend dus dat de wijnen van Ogier Caves de Papes nu wereldwijd verkrijgbaar zijn in 43 landen, waar zeer consequent wordt gekozen voor een selectieve distributie.
Ogier Caves de Papes heeft een zeer breed aanbod in Côtes du Rhône en -Villages wijnen tot Châteauneuf-du-Pape en 
Côte Rotie, alsmede specialiteiten als Cornas Les Reillots en prestige wijnen uit de Allegorie range.
Voor meer informatie : www.ogier.fr 
 
Martin Zahn Elzas, Frankrijk. 
zahnCaves Martin Zahn is de oudste coöperatie van Frankrijk en gevestigd in de bloemenstad Ribeauvillé. 
De coöperatie is vernoemd naar een Benedictijnse monnik met adellijk bloed, die eeuwen geleden verantwoordelijk was voor de beste wijngaarden van Ribeauvillé. 
Caves Martin Zahn kiest voor kleinschaligheid, dit in tegenstelling tot veel andere en vaak grote coöperaties. 
Er zijn in totaal 40 leden bij de coöperatie aangesloten en dat is ook tegelijk het maximum. 
De leden zien hun wijngaard niet als "bijverdienste", maar zijn full time bezig met het selecteren van de juiste druif, die past bij de beste akker, rendementsbeperking en constante kwaliteitsverbetering. 
De druiven worden handmatig geoogst, er wordt zelfs een extra premie gegeven voor deze handenarbeid. 
De wijnen van Martin Zahn zijn loepzuiver en laten zich kenmerken door rijpheid en fruit, geconcentreerdheid en een stabiele ontwikkeling. 
Meer en meer zien we producten van biologische herkomst in de winkels. Producten die vervaardigd worden op natuurlijke wijze, zonder gebruik van kunstmatige hulpmiddelen. 
Caves Martin Zahn loopt ook hierin voorop: de jonge en ambitieuze wijnproducent Jean Baltenweck gebruikt zijn deskundigheid en enthousiasme in een nieuw project om wijnen op puur biologische basis te ontwikkelen. Wijnen worden in zeer kleine hoeveelheid geproduceerd en zijn van een bijna onwaarschijnlijke zuiverheid. Ze strelen de zintuigen en zijn een welkome aanvulling op het toch al brede assortiment Elzaswijnen.
voor meer informatie: www.cave-ribeauville.com 
 
Domaine Marcel Deiss, Alsace, Frankrijk
De familie Deiss is sinds 1744 in Bergheim gevestigd. 
Inmiddels bezit Domaine Marcel Deiss 27 hectare wijngaarden in de gemeenten Bergheim, Bennwihr, Beblenheim, Saint-Hippolyte en Mittelwihr.
Eigenaar en wijnmaker Jean Michel Deiss wordt gezien als één van de meest talentvolle en eigenzinnige wijnmakers uit de Elzas. 
Zijn wijnen zijn nauwelijks te vergelijken met de reguliere Elzas wijnen.
Dat Deiss ieder jaar weer zo'n prachtige kwaliteit wijnen voortbrengt, heeft niet alleen te maken met inzet. 
deissHet is vooral zijn filosofische kijk op wijnbouw. Jean Michel Deiss is een uitgesproken ‘terroir’ist ofwel bijna fanatiek wijzend op de verantwoordelijkheid van de wijnbouwer om het karakteristiek van het terroir in de wijn tot uitdrukking te laten komen. 
"De druif is ondergeschikt, de terroir (grondsoort, ligging en micro-klimaat) bepaalt uiteindelijk het karakter van de wijn".
Medailles en bekroningen
Het onnavolgbaar uitgebreide assortiment wijnen wordt met zeer grote regelmaat gelauwerd door ‘s werelds meest vooraanstaande wijnschrijvers, magazines en op concoursen. Diverse Vins de Terroir wijnen worden   door The Wine Advocate van Robert Parker gewaardeerd met scores van 90 tot zelfs 98 punten.
Grand Vin de l'Altenberg Grand Cru 2000 verkreeg deze topscore van 98 punten, een echte icoonwijn die tot 2025 is op te 
leggen. 
Maar ook 94 punten voor de Grasberg Vignoble de Bergheim 2000 en de Rotenberg Vignoble de Bergheim 2000 
geven aan dat de filosofie van Deiss internationaal erkenning geniet.
Voor meer informatie: www.marceldeiss.com  
 
Pol Roger Champagne ‘De favoriete Champagne van wijnschrijvers’
Champagne Pol Roger behoort tot de meest prestigieuze champagnehuizen ter wereld en bezit 84 hectare wijngaarden, die zijn gelegen tegen de zachtglooiende hellingen van het departement Marne, dicht bij de plaats Epernay. 
Al deze wijngaarden hebben de Grand Cru status. 
Sinds 1849 staat de familie Pol Roger garant voor een prachtige reeks verfijnde champagnes die op traditionele wijze worden gevinifieerd. 
Maar liefst 7 kilometer lang zijn de ondergrondse kelders die met een temperatuur van 9ºC tot de koudste van de champagne streek behoren. 
Hierdoor vindt de vergisting langzamer plaats, met als resultaat een fijnere mousse en een voller bouquet. 
polrChampagne Pol Roger brengt een prachtige range champagnes op de markt,
met als prestige champagne ‘Cuvée Winston Churchill Millesimé’.
De speciale cuvée werd geïntroduceerd in 1984 als eerbetoon aan de meest
gedistingeerde klant van het bedrijf; de Britse staatsman Sir Winston Churchill.
Medailles en bekroningen
Tijdens de manifestatie ‘Champagne aan Zee 2003’, georganiseerd door wijnmagazine Perswijn werd Cuvée Winston 
Churchill 1993 verkozen tot 'de beste prestige champagne’. 
Ook de opvolger, de Cuvée 1995, gooit hoge ogen met 91 punten van Robert Parker’s Wine Advocate. 
Sinds januari 2004 mag Pol Roger zich hofleverancier noemen van Koningin Elizabeth II.
Voor meer informatie: www.polroger.com 
 
Ramón Bilbao
 
bilbaoGraag laten wij u kennis maken met ons mooie Riojahuis. Dit wijnhuis is sinds 1999 in handen van het internationaal opererende bedrijf Diego Zamora, de producent van de bekende Spaanse likeur 'Licor 43'.

Ramón Bilbao heeft wijnbezittingen op de beste plekken van de Rioja streek. De wijngaarden liggen daar, waar de warme wind uit de droge Sierra de Cantabria tegen de koelere mediterrane wind aanbotst. De druiven worden perfect rijp en krijgen 's nachts voldoende koeling om frisheid in de wijn te krijgen. De rivier de Ebro is de belangrijkste vochtvoorziening voor het wijngebied.

Ramón Bilbao is een wijnhuis dat een lange historie kent die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif vormt de basis van hun kwaliteit Rioja's. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende, Gran Reservas.

Graham’s Port

 
pedro leiteDe Douro-vallei is het oudste wijngebied ter wereld met een beschermde herkomstbenaming. Het gebied is ruig en bergachtig, met een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen en graniet.
Op de steile hellingen langs de rivier de Douro, zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd. 
Het bedrijf Graham’s werd in 1784 opgericht door William Graham Sr. te Glasgow. Vrij snel na de oprichting werd William Graham Jr. naar Lissabon gezonden. 
William Graham Jr & Co was vanaf toen een handelsmaatschappij, die zich in eerste instantie richtte op katoen- en textielindustrie. 
Dit bedrijf is de grondsteen geweest, van waaruit het porthuis Graham’s is opgebouwd.
Tegenwoordig is Graham’s Port is een onderdeel van de portbedrijven van de Symington familie.
Het huis Graham's staat bekend om het hoge kwaliteitsniveau van zijn Portwijnen. 
Met name Vintage Port en Late Bottled Vintage Port scoren in vergelijkende nationale en internationale port proeverijen zeer goed.
Medailles en bekroningen:
Op de toonaangevende International Wine Challenge 2003 werd Charles Symington maar liefst voor de 6e keer uitgeroepen tot Wijnmaker van het jaar. 
Op dezelfde International Wine Challenge 2003 won Graham’s: tien gouden medailles, negen zilveren- en twaalf bronzen medailles. 
Op de International Wine & Spirits Competition 2003 verkreeg Graham’s port: vier gouden medailles, zes zilveren- en twee bronzen medailles.
Graham’s Vintage 2000 wordt de absolute top in Vintage port genoemd: de Wine Spectator bekroonde deze Vintage in januari 2004 met niet minder dan 98 punten! 
Voor meer informatie: www.grahams-port.com
 
Weingut Karl Steininger, Kamptal, Oostenrijk
steiningerAls er één familiebedrijf is in het Oostenrijk van vandaag, dat garant staat voor de levering van perfecte wijnen, dan is dat zeker het Weingut Steininger. 
In de wijngaard ‘Spiegel’ genaamd, wordt de zorgvuldige verbouwing van de Grüner Veltliner druif tot kunst verheven.
Daar ligt immers de basis voor de creatie van de werkelijk schitterende wijnen die Oostenrijk nu zijn reputatie als vermaard wijnleverancier opnieuw heeft opgeleverd. 
Wij hebben deze wijnen doorgeproefd en hebben razend enthousiast en zonder twijfel onze keuze laten vallen op deze prachtige wijnen van Steininger.
 
 
OOK DE NIEUWE WIJNWERELD IS IN "WIJNHANDEL DE WAKENDE HAAN" RUIMSCHOOTS VERTEGENWOORDIGD
 
Montes Winery, From Chile with pride!
Het Chileense Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners, met allen jaren ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. 
Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. 
En dat is gelukt! 
Montes Winery wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. 
auto montesDe vele prijzen op internationale wijnconcoursen en zeer goede recensies in toonaangevende wijnmagazines zoals The Wine Spectator en Decanter onderschrijven dit feit nog eens.
Viña Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan drie in Curicó Valley. 
Twee wijngaarden liggen in Colchagua: "La Finca de Apalta" en de nieuwste "El Arcangel de Marchigüe”. 
Deze bieden uiteenlopende klimatologische omstandigheden en bodemtypes en beslaan een totale oppervlakte van ruim 600 hectare, beplant met vele variëteiten als Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Carmenère, Petit Verdot, Chardonnay en Sauvignon Blanc, maar ook Syrah en Pinot Noir. 
Medailles en bekroningen
Behalve de vele topwaarderingen met 90+ punten door Robert Parker en 4* aanbevelingen in de Decanter van juli 2004, hebben de Reserve wijnen van Montes in Nederland in 2004 winnaars opgeleverd bij de Nationale en zuid Nederlandse Huiswijncompetities. 
Ook werden 2 Montes Reserve wijnen bekroond met een 1e en 2e plaats voor resp. de Chardonnay en Merlot in het concours "Beste Chardonnay en Merlot buiten Europa onder € 8" op de Perswijn proeverij ‘Ontdek de Nieuwe Wereld’.
Voor meer informatie: www.monteswines.com 
 
Bodegas Salentein, Mendoza, Argentinië
Bodegas Salentein is gelegen in de ‘Alto Valle de Uco’, aan de voet van het Andes gebergte op zo’n 1.100 meter boven zeeniveau, in de provincie Mendoza. 
Door het bijzondere microklimaat - zonnige dagen met koele nachten en een gemiddelde temperatuur van 14° C-  en een rotsachtige bodem met slib, is het één van de meest geschiktesalef regio’s in Zuid- Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Hierdoor krijgen rode wijnen hun krachtige kleur (door langzame tannine rijping) en witte wijnen hun uitmuntende zuurgraad.
Bodegas Salentein beschikt over 3 wijngaarden, de percelen zijn allen verschillend in bodemsoort en beplant met verschillende druivensoorten. 
De bodega, een ontwerp van de beroemde architect Mario Day Arenas, is gebouwd in de vorm van een kruis waarbij de tanks op de begane grond staan en de houten vaten 8 meter onder de grond worden opgeslagen.
el portillo30 03 08 159Naast de cépagewijnen van Bodegas Salentein, worden ook wijnen, afkomstig van Finca El Portillo, op de Nederlandse markt gebracht. 
Medailles en bekroningen
Dat beide wijnen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben, bewijzen de regelmatige bekroningen, zoals een 4 sterren benoeming en warme aanbeveling in de Decanter van juli 2004 voor Salentein Shiraz 2001. 
Gouden, zilveren en bronzen medailles werden de laatste jaren gewonnen op toonaangevende wijnconcoursen in onder meer Argentinië, USA, Groot Britannië en Japan. 
In Argentinië werd Bodegas Salentein uitgeroepen tot ‘Winery of the Year 2003’ door Wine & Spirits.  
Voor meer informatie: www.bodegasalentein.com 
 
Yalumba ‘Australia’s oldest family owned winery’
 
yalumbaSamuel Smith startte in 1849 Yalumba Winery in Barossa Valley in het zuiden van Australië. 
De naam ‘Yalumba’is afkomstig van de Aboriginals en betekent "al het land eromheen". Inmiddels is het oudste familie wijnbedrijf van Australië in handen van de vijfde generatie, onder leiding van Robert Hill Smith.  
Yalumba produceert een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling, maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit.
Dit wordt mede veroorzaakt door de liefde voor innovatie, die zelfs zo ver voert, dat in de 70er jaren een speciale ‘nursery’ is opgericht: hier worden de omstandigheden voor de ontwikkeling van diverse druiven- rassen en ook nieuwe klonen gecreëerd en nauwlettend gevolgd. 
Op deze wijze ziet Yalumba kans om de reeds overtuigde kritische consument steeds mooiere wijnen te presenteren. 
Er is een speciale website hierover: www.yalumbanursery.com
Bekende wijnnamen van Yalumba zijn o.m.: Oxford Landing, The Y Series en de Yalumba Barossa wijnen.
Medailles en bekroningen
Als voorbeeld van de talloze internationale onderscheidingen werden alleen al in de 1e helft van 2004 elf puntenwaarderingen van 88 tot 92 punten gegeven door The Wine Spectator en Wine Enthusiast. 
The Octavius 1998 /1999 Barossa Valley verkregen respectievelijk 97 en 96 punten van Robert Parker’s Wine Advocate. 
Een gouden medaille verkreeg The Y Series Riesling, tijdens de Australische National Riesling Challenge 2004.
Voor veel meer informatie: www.yalumba.com
 
Jim Barry
Een schitterende aanvulling topwijnen uit Clare Valley, Australia In 1959 kocht Jim Barry en zijn vrouw Nancy de eerste wijngaard in het noorden van Clare Valley gevolgd door 28 ha van Duncan McRae Wood . 
peter mark_barryDit laatste maakt nu deel uit van de beroemde wijngaard ‘The Armagh’ waar de gelijknamige allerhoogste wijn van Barry vandaan komt, bekroond met maar liefst 99 punten van Robert Parker.
In 1974 kwamen de eerste ‘home made’ wijnen van Jim Barry op de markt, die toen ook de eerste gekwalificeerde wijnmaker in Clare Valley werd. (Afgestudeerd aan het Roseworthy Agricultural College in 1947 en benoemd bij The Clarevale Cooperative). Clare Valley produceert al sinds 1851 wijn maar vertegenwoordigt niet meer dan 1,5% van het totale wijnvolume in Australië. De regio staat bekend vanwege de prestigieuze wijnen die hier vandaan komen. Dit heeft, naast de kwaliteit van de wijnmaker, tevens te maken met de ligging en het klimaat ter plaatse, een zacht glooiend gebied met een mediterraan karakter en voldoende regenval in de winter. Vooral voor de Riesling en de Shiraz is dit gebied zeer geschikt. 57 jaren vol inspiratie en noeste arbeid hebben geleid tot een wereldberoemd huis.In oktober 2004 overleed Jim Barry op 79 jarige leeftijd, zijn ambitieuze werk wordt echter voortgezet door zijn zonen Mark, John en Peter Barry.
Meer informatie vindt u op dewebsite www.jimbarry.com
 
Nautilus Estate, Marlborough, Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland: het land van rokende vulkanen, gletsjers, kokende geisers, regenwouden en fjorden. Maar ook met het warme water van de Zuidelijke Pacific - waar het Nautilus schelpdier zich thuisvoelt -en waar oude rivierbedden de basis vormden voor het befaamde wijndistrict Marlborough, gelegen in het noordelijk deel van het Zuidereiland. 
Een gebied met lange zonnige zomerdagen, koele nachttemperaturen en een bodemstructuur die de vergelijking met Bordeaux met gemak kan doorstaan.
Nautilus Estate wordt beschouwd als een Estate waar constante- en hoge kwaliteits wijnen nautilus2worden geproduceerd. 
Het bedrijf staat onder leiding van wijnmaker Clive Jones, een hoog opgeleide wijnprofessional, die zijn kennis niet alleen toepast om het uiterste te halen uit de druivenrassen, maar ook graag de meer complexe aroma’s en smaken tot uitdrukking laat komen. 
Nautilus Estate bezit een aantal wijngaarden: Awatere River Vineyard, Opawa Vineyard en Renwick Vineyard, die voornamelijk zijn beplant met de druivensoorten Sauvignonnautilus3 Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. 
Medailles en bekroningen
De Nautilus Estate Sauvignon Blanc is een echte topwijn waarvan de jaargang 2003 goed was voor 90 punten in The Wine Spectator van november 2002, een gouden medaille op de Royal Easter Show 2004, een 4* vermelding in Cuisine Magazine 
en 87 punten van Robert Parker. 
Ook de Pinot Noir en Chardonnay wijnen vallen regelmatig in de prijzen.
Voor meer informatie: www.nautilusestate.com 
 
Jansz, bijzondere mousserende wijnen uit Tasmanië
In 1642 maakte Abel Tasman zijn heroïsche ontdekkingsreis naar Tasmanië. In zijn vloot, aangevoerd door vlaggenschip 
De Heemskerk, bevond zich onder meer de Zeehan, onder commando van kapitein Gerrit Jansz.
Zijn naam werd gegeven aan de eerste mousserende Tasmaanse wijn gemaakt volgens de ‘methode traditionelle’. 
janszOp wijngaard ‘De Heemskerk’ is niet zomaar een mousseux ontstaan: De Jansz Premium Non Vintage Cuvee is een verfijnde wijn, ontwikkeld in een klimaat dat sterk lijkt op dat van het Champagne gebied. 
Proeverijen bijgewoond door connaisseurs leiden doorgaans tot zeer enthousiaste reacties en ook de internationale wijnmagazines schrijven lovend over dit bijzondere paradepaardje.
Inmiddels heeft de Jansz Premium Non Vintage Cuvee Brut zijn weg in Nederland gevonden en werd de wijn uitgeroepen tot Beste Mousserende Wijn tijdens het Proefschrift Wijnconcours in 2004.
Wijnschrijver Harold Hamersma schreef er in Het Parool van 26 oktober in de rubriek ‘Eten & Drinken’ het volgende over:
Belletjeswijn de nieuwe rage 
Tijdens het Proefschrift Wijnconcours, waar ik vorige keer al over berichtte, ontdekte ik weer een opwindende Australiër: Jansz Premium Non Vintage Cuvée.
Afkomstig uit Tasmanië dat qua liters (2,2 miljoen) nauwelijks een rol van betekenis speelt in de enorme plas die de Australiërs elk jaar exporteren (508 miljoen liter), maar waar mede dankzij het koele klimaat vergelijkbaar met dat van Champagne en Bourgogne - prachtige bubbels worden gemaakt.
Het beroemde champagnehuis Louis Roederer had dat snel door en kocht Jansz. 
Om het echter in 1994 weer van de hand te doen om geld vrij te maken voor andere investeringen. 
Inmiddels is het domein van Smith & Sons, een Australische familiebedrijf dat grossiert in wereldmerken als Yalumba en Oxford Landing. 
Nu is deze marketing know how niet ten koste gegaan van de kwaliteit. Ik noteer bij deze blend van chardonnay en pinot noir :'lekkere fitte citrustonen, appel, metalig en wat gistig, zeer verfrissend, crispy en complex.' 
Kreeg op het Wijnconcours niet voor niets de prijs voor de beste mousserende wijn. 
En ook wij Nederlanders mogen de slingers ophangen. 
Tasmanië werd immers ontdekt door onze Abel Tasman. 
De druiven voor deze wijn komen van The Heemskerk Vineyard, die vernoemd is naar Tasmans vlaggenschip Heemskerk en de Cuvee kreeg de naam mee van Gerrit Jansz, de kapitein van Zeehan, de tweede boot van Tasmans vloot. 
We drinken er een oorlam op.
www.jansz.com.au
 


Portugal

Taylor's www.taylors.pt

Port

Portugal

Kopke www.kopkeports.com

Port

     

Spanje

Familia Martinez Bujanda www.bujanda.com

Rioja

Spanje

Baron de Ley

Rioja

Spanje

PradoRey

Ribera del Duero

Spanje

Familia Martinez Bujanda www.bujanda.com

La Mancha

Spanje

Vega Sicilia www.vega-sicilia.com

Ribera del Duero

Spanje

Principe de Viana www.principedeviana.com

Navarra

Spanje

Miquel Roquetta www.roqueta.com

Catalunya

       

Italië

Rocca delle Macie www.roccadellemacie.com

Toscane

Italië

Barone Ricasoli www.ricasoli.it

Toscane

Italië

Angelo Gaja

Piemonte

Italië

Luigi Einaudie

Piemonte

Italië

Elena Walch www.elenawalch.com

Alto Adige

Italië

Zenato www.zenato.it

Veneto

Italië

Tasca d'Almerita www.tascadalmerita.it

Sicilië

           

Frankrijk

Louis Jadot www.louisjadot.com

Bourgogne

Frankrijk

Blain-Gancard

Bourgogne

Frankrijk

A. Buisson-Batauld & Fils

Bourgogne

Frankrijk

Domaine Follin-Arbelet

Bourgogne

Frankrijk

William Fèvre

Chablis

Frankrijk

Château La Tour de Mirambeau www.despagne.fr

Bordeaux

Frankrijk

Château Carignan www.chateau-carignan.com

Bordeaux

Frankrijk

Guilbaud Frères www.guilbaud-muscadet.com

Loire

Frankrijk

Joseph Mellot www.joseph-mellot.fr

Loire

Frankrijk

Pierre Clement

Loire

Frankrijk

André Dezat & Fils

Loire

Frankrijk

Paul Prieur & Fils

Loire

Frankrijk

Vieille Ferme www.lavieilleferme.com

Ventoux - Luberon

Frankrijk

Domaine Virginie www.domaine-virginie.com

Midi

Frankrijk

Étang de Colombes www.etangdescolombes.com

Midi

       

Zuid-Afrika

Simonsig Estate www.simonsig.co.za

Stellenbosch

       

Noord-Amerika

Kendall-Jackson

Californië

       

Australië

Deakin Estate www.deakinestate.com.au

Victoria